Kalkulator količine šećera i izračunavanje potencijalnog alkohola u vinu


Specifična težina
°Brix
Oechsle
Baume
Babo/KMW
Gustina (g/L)
Potencijalni alkohol (%vol)
Rastvoreni šećer (g/L)
Details:  Pretvaranje različitih jedinica količine šećera i izračunavanje potencilanog alkohola.  Neki kalkulatori nisu savršeni, na primer specifična težina i brix ne mere istu fizičku jedinicu, pa se zbog toga često koriste i različiti instrumenti za merenje.  Neki od kalkulatora su napravljeni od iskustvenih činjenica.
Potencijalni alcohol nije mera za gustinu, ali je svakako korisna.  Ovaj proračun je okviran i zavisi od nekih drugih faktora kao što je stepen konverzije vkasca itd.
Rastvoreni šećer nije mera za gustinu, ali je korisno znati.  Predstavlja količinu rastvorenih čestica, od kojih se predpostavlja da je najveća količina šećera. Veoma je približna, ali nije sto posto tačna.

Back to top