
Oksidacija vina – kada dobro vino postane loše
Oksidacija vina je hemijski proces koji se javlja kada je vino izloženo kiseoniku. Dok je mala količina kiseonika neophodna za pravilan proces sazrevanja vina, previše
Oksidacija vina je hemijski proces koji se javlja kada je vino izloženo kiseoniku. Dok je mala količina kiseonika neophodna za pravilan proces sazrevanja vina, previše
Da li ste se ikada zapitali kako vinari postižu taj kristalno čist izgled u svojim bocama vina? Tajna leži u procesu bistrenja vina, koji uključuje
Otkrijte značaj dezinfekcije vinskih boca u proizvodnji vina. Saznajte više o različitim dostupnim metodama i osigurajte kvalitet i sigurnost svojih proizvoda od vina.
Sadržaj Pretakanje vina je važan proces proizvodnje vina koji podrazumeva prebacivanje vina iz jedne posude u drugu kako bi se odvojilo od taloga koji se
Mutno vino najčešće ukazuje na problem u procesu proizvodnje vina ili uslovima skladištenja, a može negativno uticati na aromu i ukus vina. Pogledajte 5 razloga zašto se to dešava
Kao i pravljenje vina, orezivanje vinove loze je delom nauka a delom umetnost, spoj veštine i znanja sa dozom ljubavi. Orezivanje vinove loze je deo
Ako volite da pijete vino, gajite vinovu lozu ili samo želite da se oprobate u vinarstvu, verovatno ste se pitali kako se pravi vino? Možda
Sama pomisao na ovu supstancu svakako izaziva obilno lučenje pljuvačke i mimiku koja nam celo lice promeni u smešnu grimasu – da, to je limunska
Pinot noir Pinot Noir je veoma stara sorta grožđa i njegov najzanimljiviji opis glasi da ga samo nekoliko generacija deli od divlje loze. Prvi pisani
Listajući raznu literaturu po internetu ili slušajući savete i iskustva drugih, dolazićete do različitih informacija o tome koji su najbolji kazani za rakiju. I zaista,
ENOLOG.RS © 2021 Zadržavamo sva prava na sadržaj.