
Ledeno vino – ultimativni vodič
Ledeno vino je specijalna vrsta vina koja se pravi od zaleđenog grožđa. Zašto takva vina imaju visoku cenu i retko se nalaze?
Ledeno vino je specijalna vrsta vina koja se pravi od zaleđenog grožđa. Zašto takva vina imaju visoku cenu i retko se nalaze?
Jedno od najpoznatijih sredstava koje se koriste u proizvodnji vina je vinobran. Postoje razne teorije i mišljenja o njegovom korišćenju, od onih da izaziva glavobolju do onih da može da se napravi zdravo vino i bez njega, pa hajde da vidimo šta na sve to kaže nauka i iskustvo enologa.
Flotacija je nova i sve popularija metoda za bistrenje šire u proizvodnji vina. Neverovatno brza i efikasna metoda za bistrenje.
Proizvodnja belog vina nije tako komplikovana kao što se čini. Pogledajte naših 9 koraka i naučite kako da napravite odlično belo vino
Roze vino je pravo vino za osveženje i letnje vrućine. Njegova popularnst nikad nije bila veća. Evo par saveta kako da napravite odlično roze vino
Visoke temperature imaju veliki negativan uticaj na vino. Postoje načini da se taj negativni uticaj umanji.
Da li je moguće napraviti belo vino od crnog grožđa i na koji način? Koje su to sorte i u kojim uslovima je moguće uraditi tako nešto
Kako se vrši provera proteinske stabilnosti vina prikazana na veoma jednostavan način preko infografika
Jedno od najpopularnijih sredstava za bistrenje belih i roze vina je bentonit. Zbog čega je bentonit toliko rasprostranjen kada je reč o bistrenju i zašto je toliko bitan za protenisku stabilnost vina?
Izračunavanje alkohola koji će nastati u alkoholnoj fermentaciji nije ni malo komplikovan, potrebna vam je samo početna količina šećera da biste veoma približno izračunali količinu alkohola koju će kvasac da fermentiše.
ENOLOG.RS © 2021 Zadržavamo sva prava na sadržaj.