Praktični saveti enologa

pinot noir 1

Pinot noir

Pinot noir Pinot Noir je veoma stara sorta grožđa i njegov najzanimljiviji opis glasi da ga  samo nekoliko generacija deli od divlje loze. Prvi pisani

kazani za rakiju

Kazani za rakiju

Listajući raznu literaturu po internetu ili slušajući savete i iskustva drugih, dolazićete do različitih informacija o tome koji su najbolji kazani za rakiju. I zaista,

oprema za vino

Oprema za vino

Koja je to oprema za vino koju treba da ima svaka vinarija? Detaljno uputstvo za nabavku uz preporuke enologa

hrastove alternative

Hrastove alternative

Šta je pravi razlog sve veće popularnosti hrastovih alternativa u proizvodnji vina i rakije? Koje sve vrste alternativa postoje? Pročitajte iskustvo enologa.

kontrola temprature fermentacije

Kontrola temperature fermentacije

Kontrola temperature fermentacije je jedna od najbitnijih stvari u proizvodnji vina, jer ako tu pogrešimo i temperatura nam „pobegne“ za koji stepen više, sa njom

pečenje rakije

Pečenje rakije

Proces pečenja rakije odnsonso destilacije je sigurno najosteljivija faza proizvodnje rakije, i ujedno faza koja traži najviše iskustva i znanja. Vođeni time, mi vam razrešavamo

Berba grožđa

Berba grožđa – koji je pravi momenat berbe?

Berba grožđa je najbitniji deo godine za svakog vinara i vinogradara. Predstavlja vrhunac celogodišnjeg rada u vinogradu i trenutak kada se vidi svo vinogradarsko znanje i uspeh u borbi sa vremenskim prilikama. Svi željno iščekujemo taj trenutak, ali ne treba zaboraviti da je odabir pravog momenta berbe grožđa bitan skoro kao i kvalitet grožđa.