
Kazani za rakiju
Listajući raznu literaturu po internetu ili slušajući savete i iskustva drugih, dolazićete do različitih informacija o tome koji su najbolji kazani za rakiju. I zaista,
Listajući raznu literaturu po internetu ili slušajući savete i iskustva drugih, dolazićete do različitih informacija o tome koji su najbolji kazani za rakiju. I zaista,
Koja je to oprema za vino koju treba da ima svaka vinarija? Detaljno uputstvo za nabavku uz preporuke enologa
Šta je pravi razlog sve veće popularnosti hrastovih alternativa u proizvodnji vina i rakije? Koje sve vrste alternativa postoje? Pročitajte iskustvo enologa.
Kontrola temperature fermentacije je jedna od najbitnijih stvari u proizvodnji vina, jer ako tu pogrešimo i temperatura nam „pobegne“ za koji stepen više, sa njom
Proces pečenja rakije odnsonso destilacije je sigurno najosteljivija faza proizvodnje rakije, i ujedno faza koja traži najviše iskustva i znanja. Vođeni time, mi vam razrešavamo
Širomer pokazuje 0 stepeni, ali fermentacija još uvek nije završena. Koji su drugi pokazatelji da je fermentacija potpuno završena?
Sve što treba da znate o hrani za kvasce na jednom mestu. Zašto je ishrana kvasca jedna od najbitnijih stavki za dobru fermentaciju. Sve o YAN-u i njegovoj ulozi u metabolizmu
Berba grožđa je najbitniji deo godine za svakog vinara i vinogradara. Predstavlja vrhunac celogodišnjeg rada u vinogradu i trenutak kada se vidi svo vinogradarsko znanje i uspeh u borbi sa vremenskim prilikama. Svi željno iščekujemo taj trenutak, ali ne treba zaboraviti da je odabir pravog momenta berbe grožđa bitan skoro kao i kvalitet grožđa.
Naš kolega, enolog u penziji, gospodin Zaviša Njagojević nas je zamolio i ustupio nam svoju prezentaciju Autovinifikator bez pokretnih delova, da objavimo na našem portalu.
Analize vina su osnovni pokazatelj kvaliteta vina. Postoji 8 osnovinih analiza koje bi svaki vinar trebalo da radi, ukoliko proizvodi kvalitetno vino
ENOLOG.RS © 2021 Zadržavamo sva prava na sadržaj.