Osnove vinarstva

šećer u grožđu

Kako nastaje šećer u grožđu?

U ovom blog postu saznajte kako nastaje šećer u grožđu te o odnosu između glukoze i fruktoze u grožđu i uticaju na konačni stil vina. Koristan je za proizvođače vina i vinogradare koji žele bolje razumeti procese koji utiču na kvalitet vina.

probanje vina

Probanje vina u proizvodnji – ultimativni vodič

U ovom tekstu saznajte zašto je redovno probanje vina ključno u procesu proizvodnje vina i kako proizvođači koriste ovu praksu da bi osigurali kvalitet. Čitajte više o procesu probanja vina od berbe do punjenja u boce.

kupaža vina

Kupaža vina – sve što treba da znate!!!

Otkrijte umetnost kupažiranja vina! Saznajte kako sorta grožđa i hrastova burad utiču na ukus vina. Pročitajte o ukusima Cabernet Sauvignona, Merlota, Pinot Noira, Chardonnaya, Sauvignon Blanca i Rieslinga

vinova loza

Vinova loza: simbol tradicije i kulture vina

Vinova loza je biljka koja se uzgaja zbog svojih sočnih plodova – grožđa. U ovom tekstu saznajte više o istoriji vinove loze, sortama, uzgoju i upotrebi u kulinarstvu i proizvodnji vina.

flaše za vino

Flaše za vino – najdetaljniji vodič na internetu

Neverovatan uticaj izbora flaše za vino na kvalitet vašeg vina. Od standardnog Bordoa do magnuma i većih formata, saznajte o najboljim izborima boca za vaše belo ili crno vino. Unapredite svoje vinsko iskustvo uz pomoć naših stručnih saveta.